Twinkle | Digital Commerce

Rewe opent supermarkt met self-checkout

2024-07-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Duitse supermarktketen Rewe heeft in Hamburg een nieuwe supermarkt geopend van ruim 1.200 vierkante meter verkoopoppervlak. Klanten hebben de keuze uit vier manieren om hun aankopen te betalen, waaronder de self-checkout dankzij een virtueel winkelwagentje.

Na het voltooien van de interne testfase kunnen alle klanten nu profiteren van deze technologie, schrijft de supermarktketen in een persbericht. De technologie is eerder al getest in de Pick&Go-winkels in Keulen, Berlijn, München en Düsseldorf en was aanvankelijk exclusief voor gebruikers van de Pick&Go-app. Klanten krijgen vier mogelijkheden om af te rekenen: op de klassieke manier bij de kassa, via de app (Pick & Go), door te scannen en te betalen aan de zelfscankassa-terminal of via computer vision-ondersteuning zonder te scannen aan de zelfscankassa-terminal.

Privacy

De aankopen worden veilig en data-efficiënt geregistreerd met behulp van de nieuwste camera- en sensortechnologie, meldt Rewe. De vastgelegde beelden worden uitsluitend gebruikt om kassavrij winkelen mogelijk te maken. Het systeem registreert alleen gegevens om te identificeren welke producten worden verwijderd of teruggeplaatst. Er is geen gezichtsherkenning en het systeem kan ook geen klanten herkennen na een bezoek aan de winkel.