Twinkle | Digital Commerce

Aldi Süd breidt bezorgdienst voorlopig niet uit

2023-12-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

De testfase voor het bezorgen van verse boodschappen in de drie steden Mulheim an der Ruhr, Duisburg en Oberhausen is nog niet afgerond, toch gaat Aldi Süd het aanbod voorlopig niet verder uitbreiden naar het gehele distributiegebied.

De testfase, die eind augustus van start gegaan is, wordt echter niet stopgezet, meldt het Duitse Zeit. Zo laat een woordvoerder van Aldi Süd weten dat het aanbod in de drie steden in het Ruhrgebied wel voortgezet wordt, al is niet duidelijk voor hoelang. Volgens de supermarkt is de online voedselhandel vanwege de hoge kosten voor personeel, grondstoffen en logistiek momenteel geen winstgevend bedrijfsmodel. Ook vormen de bezorgkosten voor veel mensen een drempel. De Aldi-bezorging kost 4,50 euro en boven de 50 euro is de bezorging gratis. Daarnaast is concurrent Rewe sterk aanwezig op de Duitse bezorgmarkt. Deze super levert momenteel in 90 steden met 50.000 inwoners of meer, waarbij de bezorgkosten tussen 0 en 4,90 euro liggen, afhankelijk van de bestelwaarde en het tijdvenster.

Andere discounters zoals Aldi Nord en Lidl lijken voorlopig nog geen plannen te hebben in het aanbieden van een bezorgdienst.