Twinkle | Digital Commerce

Aldi Süd gaat boodschappen bezorgen in Duitsland

2023-05-23
1000562
  • 0:58

Supermarktketen Aldi Süd gaat vanaf juni 2023 in Duitsland starten met het bezorgen van een deel van hun assortiment. Ook zijn er plannen om daar click & collect aan te gaan bieden.

Dat meldt het Duitse Internet World. Via de website en app zal het vanaf juni mogelijk zijn om te kiezen uit zo’n 1300 artikelen uit het droogassortiment, gekoelde artikelen en diepvriesproducten. Het nieuwe aanbod wordt in eerste instantie alleen bezorgd in de regio rondom Mülheim an der Ruhr, waar het hoofdkantoor zich bevindt. In het vierde kwartaal is het de bedoeling om de pilotfase uit te breiden naar een grotere groep klanten. Klanten kunnen van maandag tot zaterdag een tijdsslot reserveren. De bezorging wordt gedaan met elektrische bestelauto’s en vindt plaats vanuit een dark store.

De discounter testte eerder al een webshop voor boodschappen in de VS. In het Verenigd Koninkrijk heeft er ook een test plaatsgevonden, maar daar is het bezorgen inmiddels stopgezet. Of er plannen zijn om het bezorgen ook in Nederland op te pakken is nog niet bekend.