Twinkle | Digital Commerce

Takko Fashion zet eerste stap in uitbreidingsplan en trekt naar Oostenrijk

2023-04-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:60

De Duitse retailer Takko Fashion start een webshop in buurland Oostenrijk. Daarmee vinkt het bedrijf een eerste land af van de gewenste uitbreidingen die voor dit jaar gepland staan.

Nog dit jaar moet Takko Fashion ook online uitbreiden naar Frankrijk, Nederland, Tsjechië en Slowakije. De retailer wil over een ‘sterk netwerk van verkoopkanalen’ beschikken en kondigde in dat kader eind vorig jaar de uitbreiding aan naar eerder genoemde markten.

Dat het bedrijf ver wil gaan om dat voor elkaar te krijgen bleek vorige week nog. Takko Fashion beschikt over de nodige schulden en bereikte onlangs een akkoord over vermindering van de schulden. Daardoor verliest eigenaar Apax de meerderheid van de aandelen. Kredietverstrekkers zijn nu meerderheidsaandeelhouders van het bedrijf. Het is een flinke stap, maar wel een die ervoor zorgt dat het bedrijf over voldoende slagkracht beschikt om te investeren, in dit geval dus in uitbreiding naar verschillende markten. Ceo Tjeerd Jegen liet vorige week weten ernaar uit te kijken om onder de nieuwe aandeelhouders verder in Europa te kunnen groeien.

Wanneer Takko Fashion exact naar Nederland komt is niet bekend.