Twinkle | Digital Commerce

Takko Fashion vindt opvolger Tjeerd Jegen

2024-01-16
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Retailer Takko Fashion heeft de Italiaan Martino Pessina aangesteld als nieuwe ceo. Pessina volgt Tjeerd Jegen op, die enkele maanden geleden vertrok bij het bedrijf.

De nieuwe ceo is geen onbekende in de fashion retail. De afgelopen twintig jaar had Pessina verschillende managementfuncties bij H&M. Zo was hij onder andere verantwoordelijk voor de Noord-Amerikaanse markt. Ook was hij cco bij Pandora.

Dirk Van den Berghe, voorzitter van de Takko Fashion advisory board: ‘Martino Pessina is een ervaren mode- en non-foodexpert met een bewezen staat van dienst in het ontwikkelen van winstgevende groeistrategieën bij retailers over de hele wereld. Hij brengt een uitstekend inzicht in het mode-waarderetailsegment in Europa met zich mee. Wij zijn ervan overtuigd dat hij het steeds succesvollere businessmodel van Takko op het gebied van kwaliteitskortingen verder zal ontwikkelen in de verschillende markten.’

Takko Fashion lanceerde in september een webshop in Nederland. Begin oktober kondigde Tjeerd Jegen – die daarvoor onder andere ceo was bij Hema – zijn vertrek aan. Hij had daar sinds 2022 de leiding.