Twinkle | Digital Commerce

Reorganisatie bij Peter Hahn kost 400 banen

2024-01-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

De Duitse modeketen Peter Hahn heeft eind vorig jaar een reorganisatieconcept gepresenteerd waaruit blijkt dat het bedrijf van plan is zo’n 400 banen te schrappen.

In oktober 2023 werd bekend gemaakt dat de modeketen in financiële problemen zat en een insolventieprocedure aangevraagd had. Tijdens deze procedure kunnen bedrijven hun zaken op orde maken en moeten ze een concept presenteren over de voortgang van het bedrijf. Volgens Fashion United, die een statement van het bedrijf in handen heeft, meldt het concept niet alleen een reorganisatie maar ook de wens dat om Peter Hahn los te koppelen van moederbedrijf TriStyle Group. Managing director Alexandra Kohnke vindt de beslissing om afscheid te nemen van medewerkers niet gemakkelijk. ‘We hebben er alles aan gedaan om zoveel mogelijk medewerkers aan boord te houden’, aldus Kohnke. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat we de overgebleven werknemers langetermijnperspectieven kunnen bieden en met het bedrijf terug kunnen keren naar duurzame groei.’ Het bericht benadrukt ook dat Peter Hahn via de bekende verkoopkanalen zal blijven verkopen, maar wel nog sterker richt op digitalisering.

Volgens Peter Hahn zit het in de financiële problemen door uiteenlopende redenen. Zo is een zusterbedrijf failliet gegaan, waren er tegenslagen met het ERP-systeem en heeft het bedrijf last van de huidige marktsituatie. Het bedrijf is online actief en heeft zestien winkels in Duitsland en Zwitserland.