Twinkle | Digital Commerce

Tjeerd Jegen vertrekt bij Takko Fashion

2023-10-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Ceo Tjeerd Jegen verlaat Takko Fashion. De voormalig directeur van Hema zet zijn carrière voort bij fietsenfabrikant Accell Group.

Jegen werd in mei 2022 aangesteld als ceo bij de Duitse discounter Takko Fashion. Onder zijn leiding breidde het bedrijf verder uit. Zo kwam er onlangs een webshop in Nederland. Het huidige management van Takko Fashion neemt zijn taken voorlopig waar, totdat een opvolger is gevonden.

De directeur kiest voor een snel vertrek bij Takko Fashion om dichter bij zijn familie in Nederland te kunnen werken, zo laat hij weten. ‘Zowel het bedrijf als het hele Takko Fashion-team liggen mij nauw aan het hart, maar ik ben tot deze persoonlijke beslissing gekomen omdat deze carrièreverandering mij in staat stelt om dichter bij mijn familie in Nederland te werken en vanwege mijn jarenlange passie voor wielrennen.’

Het hoofdkantoor van Takko Fashion staat in de Duitse plaats Telgte. Een van de grootste uitdagingen bij de discounter was het verhogen van de bekendheid, zo liet hij eerder in een interview met Twinkle weten: 'Mensen kennen Takko niet, en onbekend maakt onbemind. De bekendheid vergroten is een belangrijke stap. Die stap zetten we nu door in te zetten op fysieke expansie, digitale expansie en marketing.’

Jegen was eerder zes jaar ceo bij Hema. Bij Accel Group wordt hij ceo en voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij begint daar op 1 november.