Twinkle | Digital Commerce

Gorillas roert zich minder in Roergebied

2022-08-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Flitsbezorger Gorillas sluit meerdere locaties in het Roergebied. Het bedrijf vertrekt uit Dortmund en sluit magazijnen in Gelsenkirchen, Bochum en Münster.

Dat het bedrijf eerder aangaf Duitsland en ook Nederland als belangrijke markten te zien in zijn roadmap richting winst (en daar dus niet definitief te stoppen), betekent niet dat het bedrijf niet schroomt om ook in die landen het mes in te zetten. Zo werd eerder al besloten om in Nederland in meerdere steden te stoppen, en dat geldt nu dus ook voor thuismarkt Duitsland, melden Duitse media.

Een woordvoerder van Gorillas laat weten dat het bedrijf ‘voortdurend de prestaties van de dark stores evalueert’ en zich wil richten op de meest winstgevende locaties. Daar vallen eerder genoemde steden dus niet onder.

Het bedrijf, dat twee jaar geleden werd opgericht, heeft al een tijd problemen. Zo moesten dus meerdere locaties worden gesloten. Ondertussen heeft Gorillas bij bestaande investeerders om nog eens 250 miljoen dollar groeigeld gevraagd. In totaal zou het bedrijf dan zo’n 1,5 miljard dollar aan groeigeld hebben ontvangen sinds de oprichting.