Twinkle | Digital Commerce

‘Getir en Gorillas vertrekken uit Nederland’

2024-04-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

De Turkse flitsbezorger Getir bereidt zich voor om zich uit verschillende landen terug te trekken, waaronder ook Nederland.

Volgens informatie van WirtschaftsWoche is Turkije het enige land dat overblijft, de thuismarkt van het in Istanbul gevestigde bedrijf. Dit betekent dat niet alleen het merk Getir uit het straatbeeld zal verdwijnen, maar ook Gorillas. Vorig jaar zomer trok de flitsbezorger zich al terug uit tientallen steden en vier landen. Wat toen overbleef was thuismarkt Turkije en enkele magazijnen in Groot-Brittannië, Duitsland, Nederland en de VS.

Financiering onder voorwaarde

Volgens informatie van de Britse omroep Sky zou Getir van zijn bestaande investeerders nieuwe financiering in de dubbele cijfers hebben ontvangen. Onder één voorwaarde: Getir moet het geld gebruiken voor de opname en afwikkeling van de drie markten. Bovendien moeten de bezorgactiviteiten verder worden uitgebreid op de thuismarkt Turkije. Volgens WirtschafsWoche wilde Getir geen commentaar geven op bovengenoemde punten.

Overname Flink

Maart dit jaar kwam het bericht naar buiten dat Getir concurrent Flink over wilde nemen. Volgens insiders is deze deal van tafel. Deze maand kwam het bericht dat Flink op het punt stond om een nieuwe investering van omgerekend ruim 100 miljoen euro binnen te halen.