Twinkle | Digital Commerce

Gorillas wil winst maken en doet een stapje terug

2022-05-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Gorillas trapt op de rem. De flitsbezorger mikte de afgelopen jaren op snelle groei, maar wil zich nu meer richten op de kernmarkten en daar winst maken.

‘Na het afsluiten van onze laatste financieringsronde in oktober 2021, hebben we onze focus verlegd van hypergroei naar een duidelijk pad naar winstgevendheid’, stelt het bedrijf in een verklaring. Volgens de flitsbezorger hebben de recente ontwikkelingen op de kapitaalmarkten laten zien dat een dergelijke strategiewijziging noodzakelijk is.

Concreet komt het erop neer dat Gorillas zich gaat richten op zijn vijf kernmarkten. Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland. In die markten behaalt het bedrijf 90 procent van de omzet. De andere actieve markten, te weten Italië, Spanje, Denemarken en België, worden heroverwogen. Als gevolg van het besluit ontslaat Gorillas 300 medewerkers. ‘Hoewel dit een buitengewoon moeilijke beslissing is, zijn dit noodzakelijke stappen die Gorillas zullen helpen een sterker en winstgevender bedrijf te worden met een scherpere focus op zijn klanten en zijn merk’, verklaart het bedrijf verder.