Twinkle | Digital Commerce

Amazon’s nieuwe service levert direct vanuit lokale retailers

2022-08-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:51

Amazon heeft een nieuwe service gelanceerd waarbij klanten rechtstreeks bij aangesloten lokale retailers kunnen bestellen. Orders worden dezelfde dag nog bezorgd.

Het gaat om lokale winkels van bijvoorbeeld PacSun, GNC, SuperDry en Diesel in tien Amerikaanse steden, te weten: Atlanta, Chicago, Dallas, Las Vegas, Miami, Phoenix, Scottsdale, Seattle en Washington DC. Amazon stuurt de binnengekomen bestellingen rechtstreeks door naar de retailers, die de orders vanuit de winkelvoorraad meegeeft aan een bezorgpartner van Amazon. Bestellingen worden dezelfde dag nog bij de klant gebracht.

Lokale winkels kunnen op deze manier profiteren van het bereik van Amazon en hoeven geen eigen online kanaal op te tuigen. ‘We zijn verheugd om dit nieuwe model te introduceren en kijken ernaar uit om meer merken, winkels en locaties aan het programma toe te voegen’, stelt Sarah Mathew, directeur van Amazon Delivery Experience.

Amazon is van plan om de nieuwe service de komende maanden uit te breiden naar andere retailers en steden in heel Amerika.