Twinkle | Digital Commerce

Gorillas vertrekt wel degelijk uit België

2022-06-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Flitsbezorger Gorillas blijkt dan toch te vertrekken uit België. Eerder werd bekend dat het bedrijf alleen enkele filialen zou sluiten, maar nu komt de flitsbezorger daar op terug.

Volgens De Standaard kregen vakbonden dat deze week tijdens een overleg te horen. Gorillas is van plan om later deze maand het Belgische avontuur te beëindigen, al houdt het nog een kleine slag om de arm: er wordt nog gekeken of Colruyt of Delhaize een deel van de Belgische activiteiten wil overnemen. Daar zou deze week nog uitsluitsel over moeten komen. Als dat niet lukt, vertrekt de flitsbezorger al over een paar weken bij onze zuiderburen.

Gorillas zou volgens diezelfde De Standaard sinds zijn start in België 10 miljoen euro hebben geïnvesteerd. Maar investeerders zijn nu wat meer terughoudend vanwege de huidige situatie in de handel. Daarnaast is het bedrijf niet winstgevend in Belgie, waardoor Gorillas vorige maand aankondigde te bezuinigen. Naast België worden ook drie andere markten ‘overwogen’, te weten Italië, Spanje en Denemarken.