Twinkle | Digital Commerce

EBay gaat ook voor live shopping

2022-06-17
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

EBay heeft aangekondigd een platform te lanceren speciaal voor live shopping. Consumenten kunnen daarbij tijdens live events snel producten kopen.

Volgens eBay wil het met het nieuwe platform – genaamd ‘eBay Live’ - entertainment met ‘instant purchasing’ gaan combineren. Het eerste event vindt volgende week woensdag 22 juni om 21:00 uur Nederlandse tijd plaats (prima aanschuiftijd na Home Delivery World Europe). Daarbij worden zeldzame trading cards getoond. Klanten kunnen vragen stellen aan de hosts en de kaarten dus ook kopen.

Hoewel eBay zich vooralsnog met live shopping lijkt te richten op verzamelaars, leent het platform zich in de toekomst logischerwijs voor een breder aanbod. ‘Terwijl de gemeenschap van verzamelaars groeit, bieden we een nieuw live platform aan dat een interessante omgeving combineert met gemak, waardoor onze gemeenschap samen wordt gebracht’, stelt Dawn Block van eBay. ‘EBay Live, momenteel in bèta, biedt onze community een meer gestroomlijnde, vermakelijke en geavanceerde manier om in contact te komen, te kopen en te verkopen.’

EBay is niet het enige platform of retailer dat zich onlangs bij live shopping heeft aangesloten. Ook (onder andere) Lidl, H&M, Ikea en Twitter zijn er mee bezig.