Twinkle | Digital Commerce

Walmart opent meer robotdc’s voor online orders

2021-01-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Walmart is van plan om tientallen zogeheten ‘local fulfilment centers’ (LFC) te openen. In deze kleine fulfilment centers sorteren robots online bestellingen.

De LFC’s worden toegevoegd aan bestaande filialen van Walmart. In het verleden werden online orders door winkelmedewerkers verzameld, maar Walmart wil dat werk nu aan robots overlaten. Enkele jaren geleden testte de super hier al mee. Maar nu wordt dit dus uitgebreid.

Volgens Walmart zullen de robots overigens niet al het werk uit handen van winkelmedewerkers nemen. Zo worden versproducten nog wel door medewerkers uitgezocht. De robots zorgen er volgens Walmart voor dat online orders een stuk sneller worden gesorteerd. ‘Dit hele proces kan slechts een paar minuten duren vanaf het moment dat de bestelling is geplaatst tot het moment dat deze gereed is om af te halen.’

Tot slot laat het bedrijf weten in sommige filialen geautomatiseerde pickup points toe te voegen. Klanten hoeven hierbij hun auto niet te verlaten om de online order op te halen.