Twinkle | Digital Commerce

Walmart schakelt standje terug bij dronebezorging

2024-08-19
1000562
  • 1:06

Walmart stopt met dronebezorging in enkele Amerikaanse steden. Het gaat om Phoenix, Salt Lake City en Tampa.

Volgens DroneUp, het bedrijf waarmee Walmart op dat gebied onder meer samenwerkt, zijn de leveringen per drone in die gebieden simpelweg te duur, dat schrijft The Verge. Momenteel kost het ongeveer 30 dollar om een drone in te zetten om een pakket te bezorgen. DroneUp wil die kosten in de toekomst verlagen naar minder dan 7 dollar.

Om dat te bereiken sluit in totaal achttien ‘delivery hubs’ en wordt gesneden in het personeelsbestand. Aan The Verge laat DroneUp weten dat het een ‘nieuwe strategische fase’ is ingegaan. Waarbij wordt ingezet op een meer schaalbaar model. Daarom worden activiteiten in gebieden waar de bezorging het meeste kost afgeschaald.

En dat terwijl Walmart best tevreden is met de proeven op gebied van dronebezorging. De supermarkt richt zich nu meer op het gebied rond Dallas, zo laat een woordvoerder weten: ‘Deze service zal blijven evolueren naarmate we meer leren over de voorkeuren van klanten en drone-mogelijkheden. Ons drone-bezorgprogramma is nog steeds een pilot en door onze inspanningen te concentreren op Dallas-Fort Worth kunnen we meer te weten komen over het potentieel om deze innovatieve bezorgoptie voor de klanten van Walmart op te schalen.’

Walmart werkt ook samen met Wing en Zipline op gebied van dronebezorging.