Twinkle | Digital Commerce

Walmart ceo is overtuigd: ‘We gaan geld verdienen met e-commerce’

2024-08-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Walmart zag in het tweede kwartaal de online verkopen aanzienlijk toenemen. De online tak groeide in die periode met 21 procent. Onderaan de streep levert online Walmart echter nog geen winst op. Maar alles op zijn tijd, aldus ceo Doug McMillon.

In een toelichting op de cijfers gaf McMillon deze week aan dat marktanalisten niet te veel moeten vastklampen aan de gebrekkige winstgevendheid van de online divisie. Walmart investeert namelijk in de winstgevendheid van online en uiteindelijk zal dat zijn vruchten afwerpen, benadrukt McMillon.

De wereldwijde e-commerce verliezen zijn ondertussen lager geworden. Maar ondanks een verlaging van bijna 40 procent van de netto bezorgkosten per bestelling in Amerika draait e-commerce nog steeds geen zwarte cijfers. ‘We verdienen geld met food, we verdienen geld met boodschappen, we verdienen geld met algemene koopwaar en uiteindelijk zullen we geld verdienen met e-commerce’, aldus de ceo.

De sleutel naar online winstgevendheid zou bij Walmart weleens in de marktplaats kunnen liggen. De verkopen uit die tak stegen met 32 procent in het tweede kwartaal. Dat is het vierde kwartaal op een rij dat de verkopen daar met meer dan 30 procent stegen.