Twinkle | Digital Commerce

‘Picnic, Jumbo en Hoogvliet goedkoopste in A-merken’

2019-08-27
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Van de vijftien grootste supermarktketens in ons land bieden Picnic, Jumbo en Hoogvliet de A-merken het goedkoopste aan. Gemiddeld zijn zij 5 procent goedkoper dan de rest.

In het geval van Jumbo en Hoogvliet gaat het om enkele winkels die de goedkoopste zijn. Dat blijkt uit de jaarlijkse supermarktprijspeiling van de Consumentenbond.

De onderzochte supers hebben een totaal marktaandeel van 96 procent. Volgens de bond valt het op dat de A-merken het afgelopen jaar juist duurder zijn geworden. Zo zijn shoppers die vooral huismerkproducten kopen in plaats van A-merken ruim 40 procent goedkoper uit.

Grondstoffen en transportkosten

Volgens de Consumentenbond zijn de prijzen van veel A-merkproducten sterker gestegen dan de btw-verhoging van 6 naar 9 procent, die begin dit jaar inging. Ook worden, door de supermarkten en fabrikanten, duurdere grondstoffen en hogere transportkosten als redenen genoemd waardoor de prijzen hoger uitvallen.

Picnic bleek vorig jaar ook al de goedkoopste. Maar toen hoefde de online super de eerste plek niet te delen met andere supermarkten. Picnic was toen 6 procent goedkoper dan gemiddeld.