Twinkle | Digital Commerce

Delivery Hero gaat ook bloemen en medicijnen bezorgen

2019-08-26
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Bezorgdienst Delivery Hero gaat ook andere zaken dan maaltijden bij klanten afleveren. De dienst brengt straks ook boodschappen, bloemen en medicijnen rond.

Dat vertelt ceo Niklas Östberg tegen dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung. Het bedrijf, opgericht in Berlijn, wil graag concurreren met AmazonFresh en ziet zich daarom genoodzaakt de activiteiten uit te breiden.

Daarom test het bedrijf nu met het leveren van onder andere medicijnen en bloemen in Zuid-Amerika en zes steden in Turkije. Delivery Hero is wereldwijd actief in veertig landen.

Meer depots

Ook breidt het bedrijf zijn activiteiten in de actieve markten uit. Vooral door meer depots te openen. In Istanbul bijvoorbeeld wil het bedrijf aan het eind van het jaar 25 van deze opslaglocaties hebben. Nu zijn dat er nog 12. ‘In die depots bewaren we alles wat ook in de supermarkt ligt. Dus ook medicijnen en bloemen.’

Delivery Hero breidt het aantal depots vooral uit om in die landen sneller te kunnen gaan leveren. Zo streeft het bedrijf naar levering binnen een kwartier. ‘AmazonFresh is daar ver vandaan’, aldus Östberg.