Twinkle | Digital Commerce

A-merken meest voordelig bij Picnic

2018-02-27
30501715
  • [nieuws]
  • 1:26

Van alle supermarkten die A-merken aanbieden, is Picnic de goedkoopste. Dat blijkt uit een peiling van de Consumentenbond. 

De bond onderzocht de prijzen van de vijftien grootste supermarktketens én Picnic in de maand december. Bij die peiling werden zevenduizend prijzen genoteerd, van 150 A-merken en 120 huismerken.

De boodschappenmand met A-merken was bij Picnic ('laagste prijs, gratis thuis') 6 procent goedkoper dan het gemiddelde. De app only supermarkt bleek net wat goedkoper dan Dirk. Ook Hoogvliet en Vomar kwamen als goedkoop uit de bus:

Bron: Consumentengids, maart 2018

Verschil tussen A-merken en huismerken

Aldi en Lidl zijn nog steeds de goedkoopste supermarkten als het op huismerken aankomt. Het prijsverschil tussen A-merken en huismerken groeide de afgelopen drie jaar van 31 procent naar 36 procent. Spar is de duurste supermarkt voor zowel A-merken als huismerken. 

Picnic

Online supermarkt Picnic is inmiddels onder andere actief in de grote steden Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De nummer 93 van de Twinkle100 denkt dat de omzet in 2018 zal stijgen naar de 300 miljoen euro. 'We verwachten dit jaar weer goed door te groeien. Het tempo hangt uiteraard af van waar we dit jaar allemaal van start zullen gaan', zei medeoprichter Michiel Muller begin dit jaar tegen Twinkle. Picnic start binnenkort met bezorging in delen van Amsterdam, Diemen en Duivendrecht.

Groeigeld

Met 100 miljoen euro groeigeld van Nederlandse familiefondsen wil Picnic in drie jaar tijd ongeveer tienduizend mensen aannemen, vijf distributiecentra en zeventig hubs openen. Muller verwacht dat Picnic in 2020 winstgevend zal zijn.

Lees ook:
* ‘Bezorgen zonder bestellen? Kunnen we zo doen’ (9 februari 2018)
* Picnic zinspeelt op rol als dienstverlener (13 september 2017)