Twinkle | Digital Commerce

H&M: meer leveropties in meer landen

2019-06-27
1000562
  • 1:36

Kledingverkoper H&M breidt zijn online activiteiten steeds meer uit in steeds meer landen. In zijn halfjaarverslag kondigt het bedrijf aan een selectie aan diensten op te schalen.

Zo is H&M aan het kijken om in meer landen te gaan bezorgen op dezelfde dag. Dat doet het al langer in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Maar H&M is aan het kijken om in meerdere landen waar het next day delivery aanbiedt – twaalf stuks in totaal – same day delivery aan te bieden. Ook Click & Collect, het ophalen van een online reservering, wordt dit jaar nog naar meer markten uitgebreid.

Dat is echter niet het enige. Ook de optie ‘Find the store’ in H&M’s webshop, waarmee klanten online kunnen vinden in welke shop een product nog aanwezig is, wordt naar meer markten uitgebreid. Die producten worden overigens ook van rijkere content voorzien. Scan & Buy, waarmee klanten middels een QR-code een producten kunnen aanschaffen, is inmiddels in alle 48 markten van de retailer aanwezig.

Rek er nog niet uit

Vorig jaar gaf H&M al aan meer op online in te willen zetten. Wat dat betreft voegt de retailer dus daad bij het woord. Zo wordt bijna de helft (45 procent) van de nieuwe investeringen in het online kanaal gepompt. In het afgelopen kwartaal (Q2) leverde dat een online groei op van zo’n 27 procent, dat is wat hoger dan het eerder vastgestelde doel van H&M: jaarlijks een online groei van 20 procent realiseren. Ondanks deze groeicijfers is de rek er echter nog niet uit, stelt ceo Karl-Johan Persson: ‘Ons nieuwe platform en onze nieuwe logistieke systemen hebben bijvoorbeeld nog niet de volledige efficiëntie bereikt, maar voor klanten hebben ze geleid tot verbeteringen zoals snellere en flexibelere leveringen en een meer naadloze winkelervaring.’

Onlangs kondigde het bedrijf nog aan bezorgkosten opnieuw te introduceren voor digitale klantenkaarthouders. Dat geldt voor kleine bestellingen. H&M doet dat om in logistieke kosten te snijden en winstgevendheid te vergroten.