Twinkle | Digital Commerce

H&M voert retourkosten in op meerdere markten

2023-09-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

H&M heeft retourkosten ingevoerd op diverse webshops, waaronder de Nederlandse. Wie een bestelling wil retourneren, betaalt voortaan 99 cent. Voor H&M members is retourneren wel nog gratis.

Eerder liet ceo Helena Helmersson al aan Bloomberg weten dat H&M betaalde retouren wel ziet zitten. Zij gaf aan te willen experimenteren met deze kosten in het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen; afhankelijk van hoe klanten op de maatregel reageren zouden ook andere landen kunnen volgen. De BBC meldde deze week dat H&M inderdaad deze zomer retourkosten heeft ingevoerd in het Verenigd Koninkrijk. Daar gaat het om kosten van 1,99 pond per pakket.

Blijkbaar vallen de reacties mee, want de retourkosten zijn inmiddels ook in Nederland ingevoerd. Op de Nederlandse webshop is te lezen dat H&M niet langer gebruik maakt van vooraf gedrukte retourlabels. Een retour moet online worden aangemeld, waarna het verzonden kan worden via DHL ServicePoints en DHL Lockers á 0,99 euro.

Retourkostenvergoeding
Steeds meer partijen rekenen retourkosten. Eerder dit jaar deed Twinkle navraag onder de Twinkle100, waarbij partijen aangaven of zij van plan waren om retourkosten te gaan rekenen. Het artikel lees je hier.