Twinkle | Digital Commerce

Walmart stopt met bezorgdienst Google

2019-01-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Walmart heeft onlangs de stekker getrokken uit de samenwerking met Google Express, de leverdienst van de internetreus.

Dat meldt Bloomberg. Daarnaast stopt de Amerikaanse retailers met zijn activiteiten op Google Shopping Actions, het retailprogramma van Google. Walmart was één van de launching partners, maar houdt het nu voor gezien.

Intern ontwikkelen

Als reden voor Walmart om te stoppen met de diensten wordt genoemd dat de retailer zich meer wil richten op interne ontwikkeling van e-commerce activiteiten. Het afgelopen jaar kwam Walmart al met verschillende initiatieven op het gebied van online bestellen. Zo helpen medewerkers van de keten klanten in de winkel bij het doen van hun online aankopen en test het bedrijf met een robot die artikelen uit het schap pakt. Daar kwamen nog samenwerkingen bij met bezorgdiensten Postmates en DoorDash, die boodschappen bezorgen voor de retailer. Ook kocht Walmart zich vorig jaar in bij de Indiase e-tailer Flipkart.

Walmart blijft nog wel software ontwikkelen voor Google Assistent. Aan Bloomberg laat Walmart weten ‘vast te houden aan de strategische samenwerking met Google’. Ook de internetgigant bevestigt dat.