Twinkle | Digital Commerce

Walmart met Google in voice shopping

2017-08-23
1535863
  • 1:07

Walmart en Google slaan de handen ineen in hun strijd tegen Amazon’s voice systeem Alexa. De producten van ’s werelds grootste retailer zijn nu te koop via Google Home en worden met Google Express thuisbezorgd.

Amerikanen kunnen bij Google Express winkelen bij minstens veertig verschillende retailers, waarna het bedrijf de producten uit de fysieke winkels van deze partijen ophaalt en bezorgt. Bekende ketens zijn Barnes & Noble, 1-800-Flowers, Nine West, PetSmart en nu dus ook Walmart.

Google Home

Google maakt de artikelen van Walmart op deze manier ook beschikbaar voor zijn virtuele assistent Google Home, die consumenten met hun stem sinds februari de opdracht kunnen geven om te winkelen bij een retailer. Een directe aanval op Amazon’s Echo, waarin Alexa klanten helpt te shoppen op Amazon.com.

Persoonlijker door bestelgeschiedenis

Voor Walmart is de samenwerking dan ook vooral gericht op de connectie met Google Home. ‘Een van de belangrijkste voordelen aan voice shopping is dat klanten een winkelmandje kunnen vullen aan de hand van hun bestelgeschiedenis’, zegt ceo Marc Lore volgens Internet Retailer. ‘Zo kunnen wij gepersonaliseerde aanbiedingen doen op basis van die vorige orders in Google Home, in de Walmart-winkels en op Walmart.com.’

Lees ook:
Boodschappen Ahold Delhaize te bestellen via Amazon (14-7-2017)