Twinkle | Digital Commerce

Walmart zet stap verder in boodschappenbezorging

2018-04-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

De Amerikaanse supermarkt Walmart gaat samenwerken met bezorger Postmates. Door de samenwerking wordt de boodschappenbezorgdienst van de retailer in 40 procent van Amerika beschikbaar.

Postmate gaat de retailer helpen in de bezorging, om te beginnen in Charlotte. De komende maanden zal de dienst verder uitbreiden. Walmart gaf eerder aan zijn boodschappenbezorgdienst dit jaar uit te willen breiden van zes naar honderd steden. Tevens wil de super in New York voor het eerst dezelfde dag aan huis bezorgen.

'Consumenten zijn druk. Ze hebben banen, voetbaltraining, danslessen en sociale schema's. Wij zijn op een missie om meer te doen dan een beetje extra geld op zak te houden. Met de hulp van Postmate, maken we boodschappen doen eenvoudiger', vertelt Mark Ibbotson, executive vice president Central Operations bij Walmart. Walmart werkte al samen met Uber en Deliv in de boodschappenbezorging.

Overklast

De samenwerking moet Walmart verder helpen in de strijd om de online boodschappen in Amerika. Amazon, waarmee Walmart de strijd voert, verkocht in 2017 59 procent meer online boodschappen dan het jaar ervoor. Daarmee beschikt het over een marktaandeel van 18 procent. Walmart moet het met de helft minder doen.