Twinkle | Digital Commerce

Google Shopping Actions duikt op in Europa

2018-12-11
1000562
  • 1:17

Google kondigde begin dit jaar de komst van eigen marktplaats Google Shopping Actions aan. Vooralsnog was dit alleen nog in Amerika beschikbaar, maar daar komt komend jaar verandering in.

Begin 2019 zal Google met zijn marktplaats in Frankrijk de concurrentie aangaan met andere platformen zoals Amazon. Op dit moment is Google het platform in Frankrijk aan het testen, meldt LSA. Vier Franse retailers, waaronder Fnac Darty en Carrefour, maken deel uit van de lancering. In de loop van komend jaar zou het platform moeten uitgroeien tot een grotere speler.

Franse verkopers die zich aan willen melden, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moeten ze zich aan bepaalde levertijden houden. Daarnaast is een account in Google Merchant Center verplicht. Hier moeten ze vervolgens producten toevoegen. Google Shopping Actions werkt op commissiebasis, verkopers dragen een percentage af aan Google per verkocht artikel, aldus het Franse medium.

'Onderdeel van een oplossing'

Wanneer Google Shopping Actions ook in Nederland beschikbaar is, is tot op heden nog steeds niet duidelijk. De zoekgigant kondigde de nieuwe dienst in maart dit jaar voor het eerst aan. In Amerika zijn al meerdere retailers bij de marktplaats aangesloten, waaronder Walmart en Target. Met Shopping Actions wil Google het naar eigen zeggen eenvoudiger maken voor consumenten om online te shoppen. ‘Wij willen een onderdeel zijn van een oplossing voor retailers om betere transacties te genereren.’

Lees ook:
'Nieuw programma Google laat retailers per aankoop betalen' (19-03-2018)
'Google Shopping Actions: machtsgreep of machtsvertoon?' (Twinkle 5 2018)