Twinkle | Digital Commerce

McGregor opent volgend jaar weer webshop

2019-02-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:12

Modemerk McGregor werd vorig jaar meegesleurd in het faillissement van moederbedrijf Doniger Fashion Group. In 2019 wil het merk weer naar de markt.

Fred Gehring en Ludo Onnink, voormalig ceo en coo van Tommy Hilfiger, stappen samen met investeringsfonds DM Equity Partners van Ben Mandemakers in het merk. In maart lanceert McGregor een webshop.

Gehring ziet veel potentie in het merk, met name door de loyale krantenkring en grote naamsbekendheid. ‘Het was de absolute marktleider in de jaren vijftig, zestig en zeventig, toen de grote merken van vandaag nog moesten worden opgericht. Er is uit die gloriejaren een enorme heritage: techinsche innovatie, sportiviteit en stijlbewustheid vanuit een klassieke essentie. Onze uitdaging is om McGregor opgefrist terug te brengen naar de markt.’

Gehring en Gehring

Gehring en Onnink, die eerder dit jaar ook al in kledingplatform Otrium investeerden, worden chairman en vice chairman van McGregor. Coen Gehring, die eerder ook bij Tommy Hilfiger werkte, wordt directeur van het bedrijf. ‘Het aanbod zal in eerste instantie gericht zijn op de basics – het fundament van het merk. We werken aan een omni-channel samenwerking tussen offline en online, zowel in onze eigen retail omgeving als met retail partners', stelt hij.

In 2016 werd McGregor, toen nog met zusterbedrijven Gaastra en Adam Menswear overgenomen door Doniger Fashion Group. Een jaar later werd diezelfde Doniger Fashion Group failliet verklaard. Sindsdien verdween het merk van de kaart.