Twinkle | Digital Commerce

McGregor opnieuw failliet

2017-09-07
1100618
  • [nieuws]
  • 0:53

Het moederbedrijf van McGregor, Gaastra en Adam Menswear, de Doniger Fashion Group, is failliet. De kledingketens zijn daarmee voor de tweede keer in een jaar tijd kopje onder. Inmiddels hebben ‘meerdere geïnteresseerden’ zich gemeld voor een overname.

Begin deze week vroeg de holding uitstel van betaling aan voor zijn Nederlandse entiteiten. Die zijn nu in het faillissement betrokken, exclusief ETP. Het gaat om 53 winkels in ons land en webshops voor de drie ketens. De internationale activiteiten in België, Frankrijk en Duitsland vallen er buiten.

Webshops open

De webshops en winkels blijven vooralsnog open, aldus een woordvoerder aan FashionUnited. Alleen de online winkel van Adam Menswear gaat op zwart, vanwege ‘logistieke en technische redenen.’

Online investeringen

De Doniger Fashion Group, opgezet door (oud)managers Joep van Straaten en Kries van de Mierop, was de partij achter de - ietwat omstreden - doorstart in de zomer van 2016, toen McGregor en zijn zusters failliet gingen in de McGregor Fashion Group. Er zou flink worden ingezet op het digitale kanaal en Adam Menswear zou worden verkocht.