Twinkle | Digital Commerce

McGregor maakt doorstart met Doniger Fashion Group

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:12

McGregor is samen met zijn zusterbedrijven Gaastra en Adam Menswear overgenomen door zijn eigen (oud-) management. Onder leiding van algemeen directeur Joep van Straaten moet de onderneming meer op online gericht worden.

Medio juni verkeerde McGregor in surseance van betaling, net als de winkelketens Adam Menswear en Gaastra. Het faillissement dat eind juni volgde, maakte het mogelijk om de winkels en webshop open te houden. Het UWV betaalde het personeel door tot de doorstart, die naar verwachting binnen een week gesloten zou worden.

Vijftig partijen
Het duurde iets langer dan een week, toen bleek dat van alle vijftig geïnteresseerden, zeven partijen overbleven die McGregor wilden kopen. Slechts één daarvan wilde de gehele McGregor Fashion Group overnemen, maar met deze partij bereikten de curatoren geen akkoord. Uiteindelijk hebben twee (oud-) managementleden de doorstart kunnen waarmaken.

Werkgelegenheid
De nieuwe start komt er voor de drie kledingketens en de 'corporate wear' divisie ETP. Volgens de Doniger Fashion Group - de naam van de nieuwe eigenaar - biedt de holding werk aan zo’n 1.100 mensen. Vijfhonderd komen van de Nederlandse tak.

Adam in de verkoop
Nieuwbakken directeur Van Straaten kondigde vandaag aan de focus op online te willen leggen. Ook wil hij Adam Menswear binnen zes tot twaalf maanden verkopen. 'Wij focussen nu op "lean and mean", en gaan meer investeren in online', zegt hij tegen Quote.