Twinkle | Digital Commerce

Deliveroo in 2017: sterke groei, groot verlies

2018-10-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Deliveroo draaide in 2017 een omzet van 277 miljoen pond, ofwel 312 miljoen euro: een groei van 116 procent. Het verlies voor belastingen steeg echter eveneens hard, met 43 procent naar 208 miljoen euro.

De maaltijdbezorger investeerde het afgelopen jaar voor in totaal 100 miljoen pond, ofwel 112 miljoen euro, in de uitbreiding naar nieuwe markten. De nieuwste toevoeging is Taiwan, als dertiende land op de teller van Deliveroo. Het bedrijf is voornamelijk actief in Europa, maar ook in Australië, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten en Hongkong.

Overnameprooi

De Financial Times wees Deliveroo vorig jaar aan als snelst groeiende onderneming in Europa. De snelle groei van het bedrijf wekte recentelijk de interesse van Uber en Amazon: beide partijen gingen in gesprek met het van oorsprong Britse bedrijf om tot een overnamedeal te komen. Tot nu toe is Deliveroo, dat gewaardeerd wordt op zo'n twee miljard dollar, daar nog niet op ingegaan: het speelt al een tijdje met de gedachte een beursnotering aan te vragen.

Zzp-constructie

Bij het bedrijf werken wereldwijd 50.000 'riders'. Vorig jaar kwam de maaltijdbezorger internationaal in opspraak vanwege zijn besluit bezorgers alleen nog op basis van een zzp-constructie voor zich te laten werken. Dat leverde veel protest op, waarna Deliveroo een gratis ongevallenverzekering aanbood.