Twinkle | Digital Commerce

'Amazon in gesprek met Deliveroo over overname'

2018-09-25
1000562
  • [nieuws]
  • 0:60

Eind vorige week lekte uit dat Uber met Deliveroo praat over een eventuele overname, nu meldt zich een nieuwe gegadigde: ook Amazon zou interesse hebben getoond voor het inlijven van de maaltijdbezorger.

Dat meldt een ingewijde aan de Britse krant Daily Telegraph. Er zou al tweemaal een overleg hebben plaatsgevonden tussen de e-tailreus en Deliveroo, weliswaar nog in een vroeg stadium. Amazon ging twee jaar geleden voor het eerst in gesprek met de maaltijdbezorger, kort voordat het met een eigen dienst op de Britse markt kwam. De recente interesse van Uber zou Amazons belangstelling weer hebben aangewakkerd.

Analisten schatten de hoogte van een bod op de maaltijdbezorger rond de vier miljard dollar, dubbel zo hoog als de huidige waardering van het bedrijf.

Acquisitieslag

'Amazon heeft een langetermijnvisie, maar het is recentelijk meer acquisitie geworden', stelt de bron van de Daily Telegraph. 'De maaltijdbezorgmarkt heeft een marktkapitalisatie van ruim 100 miljard euro en het zou voor hen aantrekkelijk zijn om zich daarin te mengen.'