Twinkle | Digital Commerce

Uber ziet overnameprooi in Deliveroo

2018-09-21
41892356
  • [nieuws]
  • 0:54

Uber toont zich bereid miljarden dollars op tafel te leggen voor Deliveroo. Daarmee vergroot het zijn invloed op de Europese thuisbezorgmarkt aanzienlijk.

Dat melden ingewijden aan Bloomberg. Hoe hoog het overnamebedrag is, blijft onbekend, maar zal ruim boven de twee miljard dollar liggen waarop Deliveroo inmiddels gewaardeerd wordt. Volgens bronnen zou Deliveroo niet onverdeeld blij zijn met het overnamebod en is het voorstel in beraad genomen.

De aandelenkoersen van Europese concurrenten van Deliveroo zakten wel alvast, na bekendmaking van het nieuws: die van Just Eat, net als Deliveroo oorspronkelijk van Britse bodem, daalde zelfs met 6,7 procent.

Marktaandeel

Ubers eigen maaltijdbezorger UberEATS zou zijn marktaandeel aardig versterken met een eventuele overname van Deliveroo, dat dit jaar nog werd betiteld als 'snelste Europese groeier' door de Financial Times. De twee thuisbezorgers hebben alvast een overeenkomst: beide werken ze met een zzp-constructie, waar politiek Nederland vorig jaar al over struikelde.