Twinkle | Digital Commerce

Bol.com in wijn, speciaalbier en sterke drank

2018-10-02
1652784
  • 1:40

Bol.com gaat wijn, speciaalbier, champagne, whisky en andere sterke dranken verkopen op zijn website. Het aanbod komt zowel van Gall & Gall als van externe partijen.

Vanaf morgen is het drankassortiment te bestellen bij de aanvoerder van de Twinkle100. De uitbreiding van het productaanbod is een opmerkelijke stap voor bol.com, dat op dit moment bijna alleen non-foodartikelen verkoopt. Daartoe behoort het assortiment van Etos, dat net als Gall & Gall en bol.com zelf onderdeel is van Ahold Delhaize, met Albert Heijn als marktleider op de Nederlandse boodschappenmarkt. De bier- en wijnboxen van de Zaanse grootgrutter zullen, net als het assortiment van Gall & Gall, beschikbaar komen in de nieuwe productcategorie.

Drank op bol.com

De drankcategorie op bol.com telt momenteel enkele duizenden verschillende artikelen. De duurste wijn, een Pomerol van Chateau Petrus uit 2009, wordt aangeboden door verkooppartner Grandcruwijnen.nl en kost 4.895 euro per fles:


Tot de andere externe wijnverkopers op bol.com behoren Belgian Beer Factory, Tasting Collection, Okhuysen, Eleanor en Wijnmarkt.be.

Cognac, gin, whiskey en speciaalbier

Wie zoekt op ‘drank’ krijgt van bol.com onder andere cognac en gin voorgeschoteld. Elders op de site zijn onder meer ook whisky’s, jenevers en speciaalbieren te vinden van verschillende aanbieders, waaronder Tasting Collection, Vandebrouwerij.nl en Belgian Beer Factory. Ook Beerwulf duikt op.

Selectief aantal partners

'Wij realiseren ons heel goed dat het verkopen van dranken een specialisme is en dat het vraagt om een uitgebreide kennis van het assortiment en ervaring in de distributie waarbij leeftijdscontrole van belang is', zegt Margaret Versteden, directeur Winkels (CCO). 'We hebben er daarom voor gekozen om ook bij deze lancering ons netwerk in te zetten en samen te werken met een selectief aantal gespecialiseerde partners. Zij bieden hun assortiment en de productinformatie aan via ons platform en dragen zorg voor de voorraad en de levering.'

Lees ook: Naadloos inloggen bij bol.com en Albert Heijn binnenkort mogelijk (21 september 2018)