Twinkle | Digital Commerce

Met één account inloggen bij bol.com en Albert Heijn

2018-10-17
1000562

Tijdens de laatste editie van Shopping Today werd er al naar gehint, en nu is de bevestiging daar: consumenten kunnen vanaf vandaag met eenzelfde account bij zowel Albert Heijn als bol.com inloggen.

Dat laat Ahold Delhaize, moederbedrijf van de supermarkt en Twinkle100-aanvoerder, in een persbericht weten. Op het account kunnen de klanten nu zowel producten bij Albert Heijn als bol.com bestellen. ‘Veel Albert Heijn klanten kopen vaak bij bol.com en vice versa. Dit zorgt ervoor dat hun shopervaring beter en naadloos is’, verklaart Wouter Kolk, ceo van Ahold Delhaize Europa & Indonesië.

Bundels gebundeld

Naast het samenvoegen van de accounts meldt het bedrijf dat klanten van Albert Heijn die gebruikmaken van de AH Bezorgbundel, vanaf vandaag een gratis abonnement op bol.com’s voordeelbundel Select krijgen. Andersom geldt dit niet, meldt een woordvoerder van bol.com desgevraagd aan Twinkle. ‘Het is nu vooral Albert Heijn waar je voordelen bij krijgt en wij vinden dit een hele mooie ontwikkeling. Wij werken veel samen en proberen veel van elkaar te leren. Dat past heel goed in de samenwerking waarin we voordelen en gemak voor onze klanten proberen te creëren.’

Intensieve samenwerking

Sinds bol.com in 2012 werd overgenomen door Ahold Delhaize, werken beide retailers veel samen. Zo kunnen klanten van bol.com bij bijna alle Albert Heijn-filialen hun bestelling ophalen en inleveren. Vorig jaar deden beide bedrijven nog samen een proef met een nieuw servicepunt in drie Albert Heijn-winkels in Nederland. Deze werd bemand door klantenservicemedewerkers van bol.com. Gekochte artikelen konden bij deze balies onder meer direct worden uitgepakt en getest. Zowel Albert Heijn als bol.com testen op dit moment ook met Google Assistent.

Lees ook:
Bol.com krijgt eigen gezicht door nieuw servicepunt’ (Twinkle 03-07-2018)
Nederlandse e-commerce in zee met Google Assistent’ (Twinkle 26-07-2018)
Naadloos inloggen bij bol.com en Albert Heijn binnenkort mogelijk’ (Twinkle 21-09-2018)