Twinkle | Digital Commerce

Prime-leden besteden steeds meer bij Amazon

2018-10-17
1089658
  • 1:08

Amerikanen met een Prime-abonnement besteden jaarlijks ongeveer 1.400 dollar op Amazon.com. Dat is 100 dollar meer dan een jaar geleden, blijkt uit een rapport van Consumer Intelligence Research Partners.

Amerikaanse Amazon-klanten zonder Prime-abonnement kochten voor ‘slechts’ een afgeronde 600 dollar bij de grootste online retailer in de VS. Daarmee bedraagt het bestedingsverschil een dikke 130 procent. Het gat tussen de uitgaven van leden en niet-leden op Amazon.com is ook flink gegroeid, rapporteert Business Insider; waar abonnees zo’n 100 dollar méér besteden dan vorig jaar, gaven niet-abonnees gemiddeld ongeveer 100 dollar minder uit

785 dollar voordeel per jaar

Amazon dankt aldus een steeds groter van zijn omzet aan Prime. Amerikaanse consumenten erkennen de voordelen van de dienst, onder andere op het gebied van bezorging en onbeperkte toegang tot digitale content. Zakenbank JP Morgan becijferde recentelijk dat Prime in de VS een waarde vertegenwoordigt van 784 dollar per jaar (zie afbeelding, opbouw hier). Dat is een veelvoud van de kosten voor een jaarabonnement op Prime, waar Amerikanen tegenwoordig 119 dollar voor betalen.

Prime in Nederland

Een klein jaar geleden introduceerde Amazon Prime in Nederland. Het introductietarief van 3,99 werd per de eerste van deze maand met 2 euro verhoogd.