Twinkle | Digital Commerce

Investeringen temperen winstverwachting Wehkamp

2018-10-16
1000562
  • 1:13

RFS Holland Holding, het bedrijf achter Wehkamp, sloot het afgelopen boekjaar af met een flink verlies. Mede door investeringen moet het bedrijf de geplande winst uitstellen.

Dat blijkt uit een gedeponeerde jaarrekening bij de Kamer van Koophandel. ´Het competitieve landschap en klantenpropositie om te concurreren samen met de investering in gratis leveren heeft ervoor gezorgd dat onze targets zijn verlaagd´, stelt het bedrijf in het jaarverslag. Het operationele resultaat van RFS Holland Holding komt uit op een min van 60 miljoen euro. Vorig jaar was dit nog 5 miljoen. Mede door een afwaardering van 49,6 miljoen euro.

Distributiecentrum

Het bedrijf investeerde het afgelopen boekjaar, dat bij RFS Holland Holding liep tot 1 april van dit jaar, ongeveer 18 miljoen euro in technologische investeringen en ontwikkelingen, met name in de opschaling van het e-dc in Zwolle. In het komende fiscale jaar investeert de holding nog eens 29 miljoen euro. Waarvan een groot gedeelte voor het realiseren van het tweede distributiecentrum in Zwolle wordt gebruikt. In totaal moet de nummer 4 van de Twinkle100 aan het eind van het jaar over een nieuw gebouw van 60.000 vierkante meter beschikken. Vorig jaar had de overgang naar een nieuwe dc in Zwolle ook al gevolgen voor het groepsresultaat van RFS Holland Holding.

De consumentenomzet van de holding liep het afgelopen jaar terug van 768 naar 735 miljoen euro. Voor het komende jaar verwacht de groep weer een groei van de consumentenomzet en winst.