Twinkle | Digital Commerce

Otto stoot delen van vervoerdochter Hermes af

2018-09-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Otto is op zoek naar een investeerder die een pluk aandelen in zijn dochterbedrijf Hermes wil overnemen. De Duitse e-tailer stoot de logistieke activiteiten in Frankrijk, Groot-Brittannië en thuismarkt Duitsland af.

Volgens het Handelsblatt, dat over Otto's intentie omtrent Hermes bericht, past het openzetten van de poort voor investeerders in de groeistrategie die het bedrijf voor ogen heeft. Tegen 2020 zou Otto een omzet van rond de 17 miljard euro willen draaien; het daarvoor benodigde kapitaal trekt het e-commerce bedrijf aan vanuit externe partijen.

Zo verkocht Otto onlangs ook 29 procent van zijn aandelen in de eigen fashion start-up About You aan het Zweede Bestseller. About You wordt inmiddels op ruim een miljard dollar geschat; het bedrijf bereidt zich momenteel voor op een beursgang.

Interesse

Hoewel de familie Otto zijn aandelenpakket in Hermes gedeeltelijk in de etalage zet, wenst die wel een meerderheidsbelang behouden om regie te kunnen blijven voeren. Volgens het Handelsblatt staat Otto voor veel geïnteresseerde investeerderspartijen open, op één na: voor Amazon zou het de deur dichthouden, omdat diens concurrentie teveel gevreesd wordt.