Twinkle | Digital Commerce

Aanzienlijk deel About You overgenomen door Bestseller

2018-08-22
1000562
  • 0:59

Investeerder Heartland A/S, bekend van modeconcern Bestseller, kocht vorige maand voor 300 miljoen dollar een aandeel in online modespeler About You. Nu is bekend hoe groot dat aandeel is.

Bestseller is voor 29 procent eigenaar van de Otto-dochter. Zo blijkt uit een melding van Duitse mededingingsautoriteit Bundeskartelammt dat is opgemerkt door Retailtrends. Het grootste aandeel van de pure player is nog altijd in handen van de Otto Group.

Veroveren marktaandeel

About You investeert veel in uitbreiding van het klantenbestand en het veroveren van marktaandeel. Daar is wel groeigeld voor nodig. Door de recente kapitaalverhogingen stijgt de bedrijfswaarding van het Duitse bedrijf naar boven de één miljard dollar. Het bedrijf zou zich tevens richten op een beursgang.

De omzet van About You kwam vorig jaar uit op 283 miljoen euro. Een forse groei (110 procent) ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijf, dat een jaar geleden in Nederland neerstreek, wil in 2020 tot de drie grootste Europese online modespelers behoren. Om dat doel te behalen, moet About You nog wel flink doorgroeien; beoogd concurrent Zalando behaalt jaarlijks een omzet van 4,5 miljard euro.