Twinkle | Digital Commerce

‘FedEx heeft interesse in Hermes’

2020-05-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

FedEx zou één van de gegadigden zijn om een aandeel in vervoerder Hermes te kopen. Moederbedrijf Otto Group is op zoek naar een ‘strategische partner’ voor zijn bezorgtelg.

Bij de bekendmaking van de jaarcijfers, gisteren, liet Otto Group weten een partner te zoeken voor Hermes. Het concern zou volgens Duitse media zelfs bereid zijn een meerderheid van de aandelen op te geven, maar wel  een ‘relevante invloed’ willen behouden. Ook Amazon wordt als mogelijke partner genoemd.

Het is niet voor het eerst dat Otto de positie van Hermes heroverweegt. Zo zocht Otto enkele jaren geleden ook al een investeerder, voor een minderheidsbelang.

In het afgelopen boekjaar zag Otto de groepsomzet met 4,8 procent stijgen tot 14,3 miljard euro. Online namen de verkopen met 6,2 toe tot 8,1 miljard. De EBIT steeg van 222 naar 432 miljoen euro, wat resulteerde in een winststijging van 177 naar 214 miljoen. Ceo Alexander Birken. ‘Dankzij onze hoge investering in de digitale transformatie en de implementatie van onze gerichte groeistrategie, hebben we zeer goede vooruitgang geboekt op ons geplande groeitraject.’

De omzet van het modedochter About You steeg met 61,6 procent naar 739 miljoen euro. Eerder werd een gelijkwaardige groeiverwachting uitgesproken. Onder de streep staat About You nog steeds fors in het rood, met een verlies van ruim 81 miljoen euro in 2019. Een jaar eerder was dit verlies nog ruim 114 miljoen euro, op een omzet van 457 miljoen euro. Lichtpuntje: About You is volgens Otto Group wel al winstgevend in de DACH-regio.