Twinkle | Digital Commerce

Investering brengt waardering About You boven miljard dollar

2018-07-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

About You verwelkomt investeerder Heartland A/S, holdingsmaatschappij van een van de grootste Europese kledingbedrijven, Bestseller A/S. Dat levert de modespeler groeigeld van 300 miljoen dollar op.

Die aanzienlijke kapitaalverhoging doet de bedrijfswaardering van About You stijgen tot boven de miljard dollar-grens. Het belang dat Heartland in ruil voor zijn investering krijgt, is 'dubbelcijferig'.

De vorige aandeelhouders German Media Pool en Seven Ventures nemen ook deel aan de investeringsronde, evenals de drie About You--directeuren Tarek Müller, Sebastian Betz en Hannes Wiese. De Otto Groep, waaruit de fashion start-up ontstond, blijft de grootste aandeelhouder.

Groeien

Met de extra financiering wil About You verder uitbreiden. 'Door de samenwerking kunnen wij ons klantenbestand vergroten, meer marktaandeel veroveren en snel nieuwe markten betreden', voorziet Müller. 'Tegelijkertijd zullen we het aantal werknemers hier in Hamburg van de huidige 450 verdubbelen in de komende drie jaar.'

About You startte in 2014 en deed afgelopen jaar zijn intrede in Nederland. Het bedrijf oriënteert zich momenteel op een beursgang.

Lees ook: 'About You in Nederland: 5 vragen aan Tarek Müller' (09-10-'17)