Twinkle | Digital Commerce

About You oriënteert zich op beursgang

2018-05-17
1200674
  • [nieuws]
  • 1:10

About You zal binnen drie tot vier jaar een beursgenoteerd bedrijf zijn. Dat zegt financieel directeur Petra Scharner-Wolff, die als voorwaarde stelt dat de Otto-dochter zwarte cijfers schrijft en een miljard euro omzet draait.

Momenteel staat About You nog op verlies en bedraagt de omzet zo'n 280 miljoen euro, een groei van 110 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het bedrijf heeft dus nog een aantal slagen te maken, maar langer dan enkele jaren duurt dat niet, verwacht Scharner-Wolff.

Los van Otto

About You, dat vier jaar geleden startte in Duitsland en vorig jaar oktober de digitale deuren opende in Nederland, is ontstaan als onderdeel van Otto. Het bedrijf voert echter gesprekken met diverse investeerders en sluit daarom niet uit dat het meerderheidsbelang van Otto - 68 procent - in de toekomst wordt afgebouwd. Het overige deel van de aandelen blijft in handen van de zoon van Otto's oprichter.

E-commerce dienstverlener

About You werkt niet alleen aan de ontwikkeling van het eigen verkoopkanaal, maar koestert ook ambities op het gebied van dienstverlening voor andere e-commerce bedrijven. Sinds november is er de About You Cloud, waarbij e-tailers gebruik kunnen maken van technologieën, zoals backend software Backbone.

Lees ook: 'About You in Nederland: 5 vragen aan Tarek Müller' (09-10-'17)