Twinkle | Digital Commerce

FuturumShop verduurzaamt pakketbezorging

2018-09-04
1000562
  • 1:23

Online wielershop FuturumShop gaat de komende twee maanden met PostNL pakketten in duurzame verpakkingen bezorgen.

De proef geldt in eerste instantie alleen voor de regio Zwolle. De herbruikbare verpakkingen – die tot duizend keer opnieuw gebruikt kunnen worden – worden na levering door de bezorger weer meegenomen.

Besparing

Ongeveer 80 procent van de bestellingen van FuturumShop in die regio wordt duurzaam bezorgd. Aan Twinkle meldt Harmen van der Meulen, eigenaar van FuturumShop, dat de duurzame verpakkingen uiteindelijk voor 95 procent van het assortiment gebruikt worden. Doordat de verpakkingen zo lang mee kunnen gaan, besparen ze per stuk in principe tot 138 kilo aan karton. De verpakkingen zijn gemaakt van een flexibel materiaal dat zich vormt naar het product. Hierdoor zit er minder lucht in het pakket wat weer zorgt voor een ruimtebesparing.

Het duurzame initiatief geldt als opmaat naar volledige verduurzaming van de verpakkingen van Futurumshop, Van der Meulen: 'Daarvoor doen we het. Uiteindelijk doen we het absoluut voor waar we in geloven: een duurzame wereld dat hierdoor steeds mooier wordt.' Het is de intentie van FuturmShop dat de pilot landelijk wordt uitgerold.

Duurzame initiatieven

Het is zeker niet het eerste duurzame initiatief van beide bedrijven. PostNL zet al langere tijd in op meer uitstootvrije voertuigen en wil samen met partners de e-commerce markt groener maken. En ook FuturumShop investeert veel in verduurzaming. Zo werkt het bedrijf sinds 2014 samen met Fietskoeriers.nl om een aanzienlijk deel van de bezorgingen per fietskoerier te bezorgen. Vorig jaar sloegen FuturumShop en PostNL ook al de handen in elkaar wat betreft duurzame bezorging. In Amsterdam werden orders van de fietswebshop per (bak)fiets en elektrische voertuigen geleverd.

Lees ook: ‘Duurzame stadsbezorging: indien we willen overleven’ (Twinkle 22-02-2017)