Twinkle | Digital Commerce

JD.com ziet verlies en omzet stevig toenemen in tweede kwartaal

2018-08-16
40322268
  • [nieuws]
  • 1:03

De omzet van JD.com is tijdens het afgelopen kwartaal gestegen naar omgerekend zo'n 15,6 miljard euro: een groei van 31,2 procent. De hoge bedragen die de Chinese Alibaba-uitdager de afgelopen periode investeerde, drukken de eindbalans echter aardig in het rood.

JD.com komt in het tweede kwartaal uit op een verlies van ongeveer 282 miljoen euro, terwijl de e-tailer in dezelfde periode vorig jaar nog zo'n 36,6 miljoen euro in de min stond.

Er wordt echter volop geld gestoken in groei; daarbij versterkte Google het bedrijf kortgeleden met een financiële injectie. Ook Unilever heeft inmiddels een partnerschap gesloten met JD.com, om met behulp van diens uitgebreide logistieke netwerk zijn positie in China te verstevigen. JD.com rekent al langere tijd ook Walmart tot één van zijn voornaamste partners.

Flash delivery

Eén van de ontwikkelingen tijdens het afgelopen tweede kwartaal bij de Chinese retailer betreft flash delivery, voortbouwend op het eigen logistieke systeem. Een zo efficiënt mogelijke planning resulteert daarbij in leveringen die - in bepaalde gebieden - in slechts enkele minuten tot een uur bezorgd worden.