Twinkle | Digital Commerce

Kroger ruikt aan autonome bezorging

2018-08-16
1000562
  • 1:02

Supermarktketen Kroger test in de Amerikaanse stad Scottsdale boodschappenbezorging met zelfrijdende wagentjes.

Als consumenten bij een vestiging van Fry’s Food, een dochterbedrijf van Kroger, boodschappen bestellen, dan kunnen zij deze dezelfde dag of de dag erop laten bezorgen door een speciaal wagentje.

Het wagentje (video), ontworpen door technologiebedrijf Nuro, kan enkele bestellingen tegelijk vervoeren en zelfstandig bij de consument afleveren. Het enige dat de consument dan nog hoeft te doen, is de order uit het wagentje halen middels een code. Voor de dienst vraagt Kroger 5,95 dollar aan vervoerskosten. ‘We zijn erg blij dat we deze autonome leveringstest met Fry’s Food in Scottsdale kunnen starten’, aldus Yael Cosset, chief digital officer bij Kroger.

Stappenplan

Hoewel de proef vandaag van start gaat, worden niet meteen de Nuro-wagentjes ingezet. In eerste instantie zet Kroger enkele zelfrijdende Toyota’s in. Deze worden wel bemand, maar alleen om te monitoren. In het najaar moeten de autonome autootjes van Nuro de boodschappen bezorgen.

Patent

Bezorgen met zelfrijdende voertuigen staat nog in de kinderschoenen. Google vroeg in 2016 een patent aan om zelfrijdende busjes te ontwikkelen waarmee pakketjes worden bezorgd. Die busjes bevatten kluisjes, die klanten met een pincode kunnen openen.