Twinkle | Digital Commerce

Google verstevigt positie Aziatische markt met investering JD.com

2018-06-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Google heeft zich voor 475 miljoen euro ingekocht bij het Chinese techbedrijf JD.com. Daarmee wil de zoekgigant zijn werkzaamheden in Azië uitbreiden.

Met de investering neemt Google een aandeel van nog geen één procent in de Chinese e-tailer. Door de wereldwijde samenwerking van de giganten kan JD.com een deel van zijn assortiment via Google Shopping aanbieden.

Voor Google betekent de deal een versteviging van zijn aanwezigheid in de Aziatische markt, waar het wil concureren met Amazon. 'We willen hoogwaardige service bieden in een aantal landen over de hele wereld', verklaart Karim Temsamani, President Asia-Pacific operations bij Google. 'Door de toevoerketen en logistieke expertise van JD.com en onze technologische sterke punten toe te passen, gaan we nieuwe manieren ontdekken waarop retailers hun consumenten beter kunnen bedienen.'

JD.com investeert

JD.com, met een marktwaarde van bijna 52 miljard euro, boekte vorig jaar een brutowinst van 43,7 procent, goed voor 6,3 miljard euro. De omzet van de e-tailer kwam neer op ruim 45 miljard euro. Eerder dit jaar gaf het bedrijf aan te investeren in zijn logistieke divisie. JD.com concentreert zich ook op Europa. In Frankrijk wil het bedrijf een e-commerce platform lanceren. Ook wil de gigant twee miljard euro aan Franse importproducten verkopen.