Twinkle | Digital Commerce

Sandd: haast geboden bij consolidatie

2018-08-14
1000562
  • 1:14

Er moet snel wat gebeuren omtrent de op handen zijnde consolidatie binnen de postmarkt, anders dreigt deze in de soep te lopen. Dat stelt bestuurder Ronald van de Laar in gesprek met de Telegraaf.

Volgens Van de Laar moet de politiek vaart zetten achter een consolidatie. ‘Ik mis de urgentie bij de politiek. Zij moeten dit versneld oppakken, want anders gaan wij onze eigen weg’.

Even geleden gaf PostNL topvrouw Herna Verhagen al aan een samengaan binnen de postmarkt als prioriteit te zien. ‘De sector is gebaat bij heldere keuzes en maatregelen die consolidatie mogelijk maken.’ Dat deed zij in een reactie op de uitkomst van de zogeheten ‘postdialoog’ eerder dit jaar. Waarin staatssecretaris Mona Keijzer aangaf dat postbedrijven meer moeten samenwerken. ‘Consolidatie is daarbij onvermijdelijk’, gaf Verhagen daarbij aan.

Overname

Eerder gaf Van de Laar in een interview met dezelfde krant aan dat Sandd bereid zou zijn tot een overname. ‘Wij zijn klaar voor alle varianten.’ Als het niet tot consolidatie komt, voorspellen beide partijen dat duizenden banen zullen verdwijnen.

Postzegel

In het interview gaat de bestuurder verder in op de postzegelprijs. Die dreigt door de afname van het aantal verstuurde brieven steeds hoger te worden. PostNL kreeg daarom onlangs meer ruimte van de Autoriteit Consument & Markt(ACM) om komend jaar het tarief van het basispakket te verhogen. Nu betalen consumenten nog 83 eurocent voor een postzegel, dit kan volgend jaar in theorie 95 eurocent worden.