Twinkle | Digital Commerce

PostNL hint op snelle consolidatie

2019-02-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Een consolidatie in de Nederlandse postmarkt komt mogelijk eerder dan verwacht. In een persbericht stelt PostNL 'belangrijkste stappen' te hebben gezet.

Eerder dit jaar stelde ceo Herna Verhagen in een reactie op de destijds aangekondigde wijziging in de postwet dat de postsector gebaat is bij heldere keuzes en maatregelen 'die consolidatie mogelijk maken'. Die uitspraak deed zij enkele maanden nadat concurrent Sandd ook al aangaf bereid te zijn tot een overname. 'Wij zijn klaar voor alle varianten', stelde bestuurder Ronald van der Laar tegen De Telegraaf. Als het niet tot consolidatie komt, verwachten beide partijen dat er duizenden banen zullen verdwijnen.

Strategische transformatie

Tegelijkertijd meldt PostNL dat het voornemens is om ceo Herna Verhagen opnieuw te benoemen tot ceo en voorzitter van de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar. 'PostNL is bezig met een strategische transformatie om de postale en e-commerce logistieke dienstverlener in de Benelux te worden. Met haar kennis, ervaring en netwerk is Herna de aangewezen persoon om deze ontwikkelingen te leiden', aldus Jan Nooigedagt, voorzitter van de Raad van Commissarissen van PostNL in het bericht.

In 2015 was er al sprake van een eventuele overname van Sandd door PostNL. Maar door politiek bezwaar ging dat niet door. Vorige maand meldde PostNL nog in de zomer van 2019 pas duidelijkheid te kunnen scheppen over een overname.