Twinkle | Digital Commerce

Delhaize werkt aan same day delivery

2018-08-09
50002813
  • 0:58

Delhaize werkt aan een same day delivery-dienst. De Belgische super ziet met name in grote steden potentieel voor snelle bezorgingen. Via Peapod Digital Labs kan volgend jaar ook in de VS nog dezelfde dag geleverd worden.

Dat laat de onlangs aangetreden ceo Frans Muller weten aan De Tijd, naar aanleiding van de presentatie van de meest recente kwartaalcijfers. Die tonen onder meer een toename van de winstmarge. De Ahold-zuster bouwde een extra distributiecentrum bij Brussel, van waaruit orders sneller geleverd kunnen worden.

Een lanceerdatum van de same day delivery in België is er nog niet, maar volgens een woordvoerder oriënteert de keten zich daarop. Sinds twee jaar levert Delhaize bij de zuiderburen online aankopen aan huis. In ons land test Albert Heijn ondertussen levering binnen twee uur en zelfs binnen een kwartier.

Innovatielab

In de Verenigde Staten, waar Ahold Delhaize tegen onder meer Amazon ten strijde trekt, werkt het bedrijf aan een eigen digitaal innovatielab dat met aangesloten merken oplossingen ontwikkelt op het gebied van online verkoop en personalisatie.