Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn bezorgt binnen twee uur

2017-09-27
1000563
  • 1:35

Albert Heijn begint in Rotterdam met het bezorgen van boodschappen binnen twee uur. Voor de nieuwe leverdienst met de naam Rappie werkt Albert Heijn samen met de Zwolse start-up SuperBuddy.

Voor vier vestigingen van de supermarkt is een exclusieve samenwerking met de leverdienst afgesloten, meldt De Telegraaf. 'Bij Albert Heijn proberen we altijd eerst iets kleinschalig uit om te kijken of er behoefte aan is, en of het werkt. We hebben voor SuperBuddy gekozen omdat dit bedrijf een goed ontwikkeld technisch platform heeft, zodat we bij gebleken succes kunnen opschalen', aldus een woordvoerder tegen de krant.

In Zwolle en Utrecht bezorgt SuperBuddy al voor Albert Heijn; Rotterdam ziet de eerste exclusieve samenwerking en integratie in het online platform van Albert Heijn. Het Zwolse bedrijf hanteert een minimaal bestelbedrag van 10 euro en vraagt vijf euro bezorgkosten.

Boodschappenmaatje

SuperBuddy ontving in februari dit jaar een investering van 300.000 euro om zijn groeiplannen in versnelde mate te verwezenlijken. Binnen vijf jaar wil de start-up zestig steden en 100.000 klanten bedienen. Albert Heijn, maar ook Jumbo en Ekoplaza waren begin dit jaar al aangesloten bij het platform. SuperBuddy stelt een persoonlijke 'buddy' naar keuze beschikbaar om boodschappen thuis te bezorgen. Via een app krijgt de shopvriend een lijstje toegestuurd en brengt de benodigdheden binnen twee uur aan huis.

Digitale meters maken

De bezorgpilot in Rotterdam is de nieuwste van diverse ontwikkelingen op digitaal gebied bij Albert Heijn, dat zich onder meer online weert tegen de opmars van Amazon in de Verenigde Staten. Daartoe behoren ook het intelligente boodschappenlijstje dat vanaf volgend jaar voor elke Bonuskaart-houdende klant beschikbaar komt, een Facebook-chatbot die Allerhande-recepttips geeft en het voornemen een kassaloze supermarkt in te richten. Met 400 miljoen euro online omzet in Nederland staat Albert Heijn online inmiddels op de vijfde plek in de Twinkle100.