Twinkle | Digital Commerce

Delhaize kiest voor elektrische bezorgwagentjes

2023-12-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

De Belgische supermarkt Delhaize voert in Brussel een test uit met elektrische bezorgwagentjes. De komende tijd zullen wekelijks zo’n 150 klanten hun boodschappen door het nieuwe wagentje ontvangen.

Delhaize is zeker niet de eerste supermarkt die met dit soort elektrische bezorgwagentjes boodschappen bij klanten levert. Het meest bekende voorbeeld in Nederland is Picnic, dat al jaren met deze bezorgwagentjes werkt, en ook andere supermarkten investeren er inmiddels flink in.

Nu doet Delhaize dat dus ook. Het wagentje – dat door Addax Motors werd ontwikkeld – is 1,40 meter breed, kan 60 tot 70 kilometer rijden op een volle batterij en kan 30 kratten meenemen. Volgens Delhaize is het wagentje zo ontworpen dat boodschappen een kwart sneller kunnen worden beleverd.

Delhaize gaat de komende tijd testen en kijkt dan om dit verder uit te rollen, vertelt Rodolphe Hazard, E-commerce Home Delivery Manager bij Delhaize. ‘Als de test tijdens de drukste periode van het jaar positieve resultaten oplevert, weten we dat we dit systeem ook op andere plaatsen en momenten kunnen uitrollen.’

Daarnaast speelt Delhaize in op regelgeving. Het bedrijf zegt zich voor te bereiden op het verbod op fossiele wagen in Brussel in 2035.