Twinkle | Digital Commerce

Winkels MediaMarkt en Saturn worden pakketpunt

2023-11-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Voor klanten van MediaMarkt en Saturn in Duitsland is het mogelijk om in meerdere vestigingen van de ketens pakketjes op te komen halen of te versturen.

Volgens Onlinehändler News gaat het om een pilotproject dat zich richt op de samenwerking met verschillende pakketdienstaanbieders zoals DPD en GLS. Er zijn al ruim vijftig winkels in Noord- en West-Duitsland hierop ingericht en de pakketdienst is al zo’n 30.000 keer door klanten gebruikt. Het aantal pakketwinkels zal de komende tijd nog uitbreiden. Jörg Bauer, managing director service & solutions bij MediaMarkt-Saturn Duitsland, zegt hierover: ‘We willen ons positioneren als een klantgericht omnichannel serviceplatform. Onze markten spelen hierin een centrale rol. Wat de praktische en handige pakketservice betreft, ervaren we in de testfase al een grote acceptatie en veel populariteit.’ De testperiode loopt tot begin volgend jaar.

Medewerkers van MediaMarkt en Saturn krijgen het steeds drukker. Zo sloten de ketens eerder al dochteronderneming Tec-Repair om (eigen) medewerkers op te leiden om advies en reparatie aan de consument aan te bieden.